◊ Kender i det?

DIY Avocadotræ ud af stenen

Hermed en lille guide til, hvordan man laver sit eget avocadotræ ud af avocadostenen. Det er vel en slags genbrugprojekt…meget bio- og økovenligt ihvertfald :) Jeg har aldrig selv prøvet, at lave et avocadotræ, men pinterest vælter i DIY på området, så nu vil jeg forsøge at lave min egen, baseret på de bedste tips jeg har kunnet finde.

  photo fa917317-8d0d-435d-9922-ddfa52edf0e9_zpsd0467c01.jpg

1 stk. moden avocado, som skal splittes og spises ;)

•⋱◊⋰•

 photo 5c085eb2-4b18-470c-b8a7-19fec86a825b_zpse25ca98a.jpg

 photo 9c3a082c-5f95-4993-8bbe-f5a0bada5d7a_zps82becf00.jpg

Vask stenen ren.

•⋱◊⋰•

 photo 538d3e23-0ef3-43e7-932e-f05d3a06e6f1_zpse6a91d64.jpg

Lokaliser bunden på avocadostenen. Det er den ende som er breddest og hvor der ofte er en lys plet.

 photo e490fe05-51dd-4dab-8c57-bfe19f76023b_zps33f77f72.jpg

Pil forsigtet stenen med en kniv. Skallen er nem at få af. Revnen, som man kan se på stenen, vil de fleste sten have – det er der, den vil flække og hvor rødderne samt planten vil vokse ud fra.

 photo c71b9e6f-6567-44a8-87a2-858114f802f6_zps952a7e41.jpg

Medmindre man ligger inde med en hyacintvase, kan man brug et glas og tandstikker (jeg har lige købt to gamle apotekerflasker fra Zoologisk Museum, hvor stenen kan ligge og hvile på kanten uden tandstikker og samtidig have bunden under vand – men det var efter jeg tog billederne). Tandstikkerne stikkes forsigtigt ind i kernen – vi snakker millimeter! Efterfølgende sættes kernen i vand, med bunden ned af ( meget vigtig at den rigtige ende er under vand). Næsten halvdelen af stenen skal være under vand.

Min avocadosten blev rød de steder, hvor jeg var for agressiv med skraldekniven. Nu ligner den en lille blodig hjerne :P

Her går min DIY til,  da idag er dag 1. Så hvis man skroller op i starten af indlægget og kigger på det første billede (fra Pinterest) kan man se, at avocadostenen har slået rødder og at selve avocadoplanten er på vej. Rødderne kommer efter ca. 4 uger og planten efter ca. 6 uger, alt afhængig af, hvor meget sol den får. Så sørg for, at stille stenen solrigt og skift vand 1 gang om ugen (men pas på: rødderne er meget sarte i starten). Når planten er en smule større end dem på det øverste billede, kan den plantes over i en potte og forhåbenligt en dag se ud, som på billedet herunder (gerne med baby-avocadoer voksende på…yeah). Men der er vidst noget med, at man sagtens kan lade planten stå i vand længere og pynte, før man plante over i potte ;)

God fornøjelse !!!!

 

 photo blog_zpsfpa0dljj.jpg

25 kommentarer

 • Det lyder spændende, det må jeg prøve!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Yeah flere der er på :D Del gerne her eller på Instagram – avocadofest på vej :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har desværre læst at man først kan høste frugter fra sit advokado træ efter et par år, og at det kræver at man får den bestøvet(“befrugtet”). Men planten er jo flot i sig selv

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Haha jah det med at få avocado babyer var en kende optimistisk :P Den er nemlig så fin i sig selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det bare super fedt ud! Det skal jeg helt klart også prøver, glæder mig til at hører om, hvordan det går med dit avocadotræ!

  HOPELESSWANDERER

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Følg med på instagram – der er jeg lidt bedre til updates ;)
   Post evt. billeder af din, når du kommer igang :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hov, det har jeg gjort flere gange! Man skal have rimelig meget tålmodig, så giv ikke op, hvis du bliver utålmodig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Lever de endnu dine små avocado projekter? Jeg væbner mig med tålmodighed og satser på masser’ af sol :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej, det er flere år siden jeg legede med den slags. Havde ret meget fritid, da jeg studerede :D Plantede også hvidløg og peberfrugt

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Peberfrugt har jeg også overvejet at forsøge at dyrke :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] liiige skal blive spise klar (eller overmodne *S*), men så vil jeg følge hendes meget udførlige DIY til hvad man skal gøre, for at få sin avocado sten til at spire og vokse sig til en plante. Og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Tak for link – Avocado Revolution in the makin’ :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise O.

  Hvordan ser dine avokado planter ud idag?
  Min er begyndt at spire, men så plantede jeg den over i en potte. 2 uger efter og den er ikke en gang kommet over jordoverfladen endnu :-O Og tak for en fantastisk blog! Krydser fingre for du vinder – det har du så meget fortjent!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Haha…jeg glemte at skifte vand på dem i 2 uger så det blev til en klam slimet suppe og stenen den rådnede. Der er virkelig mange der har haft succes med det. Men pottede du den over før den fik top-spire?
   Og TAK hvor er du sød ;*

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise O.

   Nej, jeg ventede til den begyndte at spire. Men min kæreste har lige sendt mig et billedet af den, og den er nu 2-3 centimeter over jorden! Yay! Så man skal nok bare være tålmodig. Men tak for svar :) Hvis du får lyst til at gendyrke andre grøntsager/frugter, vil jeg anbefale dig at følge med hos “Persilles Hjemmedyrk” på Facebook. Meget inspirerende, hvis man som du og jeg elsker planter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J.

  Hej :)
  Jeg plantede en avocadosten i marts måned og den er nu blevet ca. 20 cm høj og har fået 4-5 store blade øverst. Den står stadig i vand.
  Men min spørgsmål er: Ved du om planten skal beskæres? Jeg har nemlig læst flere steder, at den bør beskæres sådan så det ikke bare bliver en høj ranglet pind, men så der også kommer blade længere ned. Jeg har dog ikke kunnet finde et klart svar, da der lader til at være en del uenighed om det.
  Så ved du mon, om den skal beskæres? Og i så fald hvor/hvordan?
  TAK! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu har jeg også sat en avokadosten halvt i vand – med tandstikker. Så håber jeg, det lykkes for mig :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Hold mig lige opdateret !!!!! :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] blev forleden dag inspireret af Frk. Overspringshandling, som også driver bloggen af samme navn. Hun har nemlig plantet sit eget avocadotræ – […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] blev forleden dag inspireret af Frk. Overspringshandling, som også driver bloggen af samme navn. Hun har nemlig plantet sit eget avocadotræ – […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lonni

  Er der nogen der ved hvor højt et avokadotræ kan blive?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Wilderness

   Det kan blive meget store høje – ja til et træ :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Det er ikke nødvendigt at bruge tandstikker og glas mv. Jeg sætter dem 1 cm ned i jord og så vander jævnligt. Efter 2-3 uger spire de og så bliver de plantet i større Potter som de vokser til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette kaas

  Jeg lagde bare stenen i en lille potte med jord, vandede godt, og efter 14 dage spirede den. Nu er den ca 25 cm høj, og plantet i større krukke..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Wilderness

   Wow, hvor flot! Ingen af mine lever den dag i dag. Men nu fik jeg lige lyst til at samlestenen fra frokosten op af skraldespanden 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

◊ Kender i det?