◊ DIY på Vej

Transparente Rammer

image

 

image  photo A_zps5b0ce72d.jpg photo D_zps3d07ddf3.jpg

En af året store tendenser i boligen er planter – i alle afskygninger. Ligeledes er transparente billedrammer blevet et must have (f.eks. dem fra danske Moebe er edder  populære og fine). Disse to tendenser har jeg kombineret og skabt museumslignende udstillingsrammer, ved at anvende 2 glasplader fra billige skifterammer fra Tiger/Kræmmerhuset (De 2 største skifterammer koster 10 kr. stk. og når det kommer til de små skifterammer, har de 2 stk. for 10 kr.).

Rammerne kan lukkes med bl.a. masking tape, som fås i et væld af farver og mønstre. Rammerne kan også lukkes med elastikker eller papirklemmer.

 

Materialer

  • 2 ens glasplader, fra billige skifterammer
  • Tørrede og pressede planter: Tunge bøger og papir, gaze eller avispapir. Fjer eller billeder.
  • Lim
  • Masking tape, elastikker eller papirklemmer.
  • Lineal
  • 2 papirklemmer, til at holde glaspladerne samme med.
  • Evt. hammer og snor.

Fremgangsmåde

 photo 1_zps4ab6c009.jpg

Alle planter kan stort set anvendes og presses.

 photo 2_zps87fdfd2f.jpg

Nip blomsterblade og sorter de pæneste fra til brug. Store blade, med en tyk stængel, kan med fordel bankes lidt på med en hammer, for at sikre at den bliver flad nok, til at kunne ligge mellem de 2 glasplader. Hvis man anvender store fjer, er det ligeledes en god ide, at hamre skaftet fladt – Men gør det forsigtigt, så fjerskaftet ikke kvases ;)

 photo 3_zpsfb5e2fa8.jpg

Læg blomsterbladende mellem hvidt papir eller noget gaze. Avispapir kan også godt anvendes. Men pas på med lyse planter, da man kan være uheldig og avisens tryksværte transfereres. Sørg for at blomsterne ikke ligger ovenpå hinanden og læg efterfølgende en masse tunge bøger ovenpå. Der skal regnes med ca. 14-21 dages tørretid, da der ellers er risiko for at planterne vil rådne i rammen.

 photo 4_zpsb8e874c8.jpg

Fordel de tørrede planter på glaspladen. Man kan med fordel anvende en pincet til de små blade. Kom lidt lim på bagsiden af hver enkel blad/ mini-gren. Pas på med ikke at sætte fedtfingre på glasset – så sørg for, at have glasrens inden for rækkevidde! Meget vigtigt ;) Når motivet er færdigt, lægges den anden glasplade oven på.

 photo 5_zps72d545ed.jpg

Det kan være en god ide, at sætte papirklemmer på de 2 sider af glasset, som man ikke starter med at komme tape på. Dermed forskyder glaspladerne sig ikke. Tip: Anvend et tykt skærebræt eller bog til at arbejde på. Det gør det nemmere at montere tapen. Med en lineal måles glaspladernes tykkelse. På den måde kan man regne ud, afhængigt af tapens bredde, hvor mange cm. der skal bukkes om på hver side af glasset. Man kan med fordel markere med tusch, hvor langt inde på glasset tapen skal sidde. Hermed har man også en guideline til at få lagt tapen lige. Når de 2 parallelle sider er tapet sammen, tapes de 2 sidste sider. Hjørnerne klippes til og pakkes pænt ind på bagsiden. Ved behov kan man sikre hjørnernes flapper med lidt lim.

 photo 6_zps9ae4d998.jpg

Færdig.

 photo 8_zps4c752f83.jpg

Elastikker kan også nemt holde sammen på glaspladerne, når de sættes på, som her på billedet. Hvis rammen skal hænge på vægge, kan snor i hver side, monteres som vist på overstående billeder, i hver side. Papirklemmer er også fine at bruge

 photo G_zps6deff813.jpg

 photo blog_zpsfpa0dljj.jpg

54 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

◊ DIY på Vej