DIY Boho-Wallhanger

◊ En Plantemirakelkur + Give Away

 photo bg16_zpsiqfxv7cq.jpgJeg har de seneste uger afprøvet Bayer Gardens nye Vitality Serie og jeg er VANVITTIGT begejstret  Længere nede i indlægget kan I bl.a. se før og efter billeder af hvor godt serien virker.

GIVE AWAY’EN ER SLUT !!!!

Plantetrenden har været over os i noget tid og den ser ud til at fortsætte langt ud i fremtiden, hvilket jeg er yderst tilfreds med.
Jeg kan ikke få nok af grønne planter og samlingen har vokset sig så stor herhjemme, at jeg snart må overveje at give nogle stykker væk (kom forresten til plantebyttedag her på Nørrebro d. 10. maj læs mere hér).

I vores vindueskarme, på gulvet og i luften hænger der planter, som jeg virkelig værdsætter og elsker at gå og nusse i, uden at komme til at lyde for mormor-agtigt. For bare 2 år siden havde jeg vitterligt aldrig nogensinde troet, at jeg ville eje mere end de 3-4 planter, som jeg konsekvent altid overså og dermed aldrig fik vandet. For at være helt ærlig, så havde jeg grinet både skeptisk og højlydt af enhver person, som havde bedyret, at være indehaver af det voldsomme antal planter, vi har herhjemme. Det er jo ikke for sjov, at jeg har startet hashtagget #AnonymePlanteSamlere på IG og er flittig bruger af #CrazyPlantLadiesUnite ;)

Jeg bliver ofte spurgt til, hvordan jeg kan holde liv i alle de planter og ikke mindst hvordan p**k*r jeg har fået samlet så mange sammen. Svaret er nogenlunde “nemt”: jeg husker at vande (well næsten altid…læs/se hvad jeg mener længere nede i indlægget), jeg omplanter og deler mine planter i flere potter når de bliver for store eller for mange (se hvordan 1 Monstera Deliciosa bliver til 6 længere nede i indlægget) og ikke mindst giver jeg mine planter plantepleje. Jeg har altid kun anvendt gødning og andet plantenæring sådan lidt på gefühlen. Så da jeg fik mulighed for at prøve Bayer Gardens Vitality Serie, blev jeg  nysgerrig og slog til.

Vitality Serien består af skræddersyede produkter rettet mod blomster (TOP Growth og Top Bloom), mod frugt/grønsager ( Top Taste og Top Growth) eller mod grønne planter (TOP GROWTH Grønne Planter). Produkterne har henholdsvis til hensigt at give en øget frodighed, flere, større og mere farverige blomster, grønnere og større planter og mere smagsfulde frugter og grøntsager.

Jeg har hovedsageligt haft fokus på 3 produkter i de uger jeg har anvendt serien og de produkter er jeg blevet særligt begejstret for, fordi de kan anvendes sammen og VIRKER. Det er også de 3 produkter, som er med i den Give Away jeg udlodder i samarbejde med Bayer Garden, nemlig: TOP GROWTH til grønne planter, TOP START til spiring, omplantening og deling samt Top FIT til stressede planter. Se hvordan du deltager i Give Away’en i bunden af indlægget.

For at illustrere hvordan jeg anvender produkterne, har jeg lavet 3 små guides til jer.

 1. Før- og efterbilleder af en Bregne der har fået Top Fit i 4 uger.
 2. Guide til omplatning/deling af Monstera Deliciosa:  Top Start og Top Growth
 3. Mini-guide Spiring af Basilikum og Chili (Top Start & senere hen Top Growth samt Top Taste til Frugt/grønt).

 

GUIDE 1: TOP FIT – The plant savier

TOP FIT (jeg elsker navnet) testede jeg på en noget nær en “død” Bregne – og det er ikke mindre end genialt! Jeg var egentlig en smule skeptisk til at begynde med, idet jeg har erfaring med, at når en Bregne først er halvdød, så går der lang tid før den bliver smuk og frodig igen, dvs. hvis den OVERHOVEDET overlever, fordi ofte er en halvdød bregne en “hel”- død bregne i vores hjem.
Bregnen er i en periode på 4 uger blevet vandet hyppigt – ca. hver 3. gang iblandet TOP FIT, hvilket er hyppigere end anbefalet (anbefalet er hver 2. uge). Men Bregnens medtagede tilstand taget i betragtning, vurderede jeg at det nok ville være meget passende. Bregnen er, som I kan se på billedet længere nede, virkelig i bedring :D

Tip: Jeg anvender 2 liters flasker til opblanding – så behøver jeg ikke blande hver gang jeg skal “booste” mine planter).

 photo bg8.1_zpseotkidro.jpg

Der skal 4 ml TOP FIT i pr. liter vand og der er 175 ml i flasken. Den er altså virkelig drøj i brug og klart noget jeg vil anbefale alle der glemmer at vande i ny og næ ;) . Produktet er også ideelt når man skal/har været på ferie. TOP FIT har både forbyggende og “helbredende” egenskaber og kan derfor anvendes før og efter ferie, hvor planter er i risiko for “stress” i form af mangelfuld vanding.

 photo bg5.1_zps8yn8t7io.jpg

Sådan kan det gå når man glemmer en plante: vissen, hængende og med blader der falder af.

 photo bg4_zpshpowg5wb.jpg photo BG6_zpsyfaztnjr.jpg

Bregnen 4 uger efter behandling med TOP FIT: en masse nye skud er kommet frem og Bregnen er atter ved at være fyldig. SÅ til alle jer der glemmer en plante i ny og næ – der er altså hjælp at hente!!

 photo bg16_zpsiqfxv7cq.jpg

Nu hvor planten igen er blevet sund, er jeg overgået til at vande med “Top Growth” til grønne planter. Det giver både tættere bladvækst, grønne blade, samt forhindrer det, at bladende gulnes og falder af. Jeg har testet det på mine Monstera Deliciosas og det virker.

 

Guide 2: Omplantning og deling af planter

Det er forår og det er absolut det bedste tidspunkt for omplantning, deling og spiring…

TOP START er ideelt at bruge, når man omplanter eller spirer. Det er baseret på naturlige ingredienser og blandes i jorden når man omplanter eller spirer. Planten bliver sundere og  stærkere og får dobbelt så mange rødder, der sikrer et øget næringsoptag og det giver større og stærkere planter.

 photo bg0_zpsgafeecpr.jpg

 photo bg9.1_zpsirxjz2hd.jpg

Denne Monstera Deliciosa var ligesom mange af mine andre Monstera’s blevet så stor, at det var tid til at dele den over i flere potter. Jeg fik 6 nye potteplanter ud af denne ene plante (Det er bl.a. derfor vi har så mange planter).

 photo bg10_zps7t3gr34x.jpg

Når Monstera’en  skal deles, tages den forsigtet op af potten og rødderne blotlægges ved at børste og “nulre” jorden forsigtet af. De små enkelte rodbundter omplantes i hver deres potte. Omplant i ny jord blandet med TOP START og vand efterfølgende.

 photo bg15_zpsaz2fpizk.jpg

Billedet ovenfor er taget 3 uger efter omplantningen. Hér har jeg strøet med TOP START, som anbefalet, på jordens overflade, hvorefter jeg vander planten, så næringen kan trænge ned.

Hver 2. uge vander jeg med Top Growth til grønne planter, således at mine monsteraer forbliver smukt grønne og ikke gulner eller bliver blege (obs: stil aldrig din monstera direkte i solen – i hvert fald ikke i for lange perioder).

 

Mini-guide 3: Spiring af Basilikum og Chili

Jeg har yderligere også forsøgt mig med spiring og det er altså så hyggeligt at gå og kigge til. Lidt ligesom dengang man var barn og hvert forår plantede karse på vat, i kvarte mælkekartoner og i andet selv-foldet hejs. Jeg elsker den lille spænding der sidder i en, når man er på vej hen til vindueskarmen for at se, hvor langt spiren er kommet – lidt nørdet må jeg nok tilkendegive ;P

Basilikum- og Chilifrøene er plantet i jord som jeg har blandet med TOP START. Frøene er placeret i en dybde i henhold til instruksen på pakken. Når spirene er blevet lidt større, vil jeg vande dem Top Growth og Top Taste.

Billedet herunder er taget for nogle dage siden – men hold op hvor er spirene egentlig vokset siden – det går stærk i det gode vejr. Hvis man gerne vil vide lidt mere om spiring kan man passende smutte hen hos Christina fra Kreavilla og læse hendes indlæg omkring spiring (her).

 photo bg14_zpshsywlydp.jpg

Give Away

Jeg har som sagt fået lov til, at lave en fin lille Give Away på de 3 produkter fra Bayer Gardens Vitality serie, som jeg er edder-vild med. For at deltage skal du blot her i kommentarfeltet eller på Instagram (Billedet markeret med “Bayer Garden Give Away“), skrive hvilken plante der i øjeblikket er din favorit eller komme med et bud på, hvor mange planter vi har herhjemme ( Man skal ikke gætte rigtigt for at vinde).

Jeg trækker lod ved at anvende App’en “Random Number Generator” – så jeres lod i konkurrencen svarer til det nummer jeres kommentar er i rækken af kommentarer. Da der kun er én præmie vil jeg på udlodningsdagen starte med, at tælle deltagere hér på bloggen og fortsætte på Instagram. Er der f.eks. 20 deltagere her på bloggen så har den første kommentar på IG nummer “21”. Man kan kun deltage 1 af stederne. Vinderen trækkes d. 1 Maj kl. 12:00.

Håber I har lyst til at  lege med ;)

 photo bg171_zps3o3ydsom.jpg

Indlægget er lavet i samarbejde med Bayer Garden.

 photo blog_zpsfpa0dljj.jpg

76 kommentarer

 • Min(e) yndlings, kan altså ikke nøjes med en…. Er mine koriander urter, har 6! Og min mimosa som jeg elsker, men begge er svære at holde i live syns jeg. Så de ville nok blive lidt mere sprængfyldte med liv, med serien :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine L. Chr.

  Min absolut favoritplante lige nu er min chiliplant – jeg passer og plejer den som et lille barn og elsker at se at chilierne vokser sig fin og lækre :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  jahhh jeg ville elske at vinde sådan en mirakelkur til planterne.. I øjeblikket må min yndlingsplante være en stor rød sommerfuglekløver . :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Mine tomatplanter er mine yndlings, fordi jeg glæder mig sådan til at plukke solvarme friske tomater af dem til sommer. Mmh :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min yndlingsplante for tiden er min kejserlilje der lige er sprunget ud i fuld flor (i haven) til trods for at den er blevet flyttet 3 gange på blot to år – den blomstrer stadigt så smukt!
  Mine planter indenfor kan dog godt bruge en hjælpende hånd, så “vidundermidlet” man kan vinde, vil være meget velkommen herhjemme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg elsker planter, men en af mine absolutte favoritter er banjonetplanten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie B

  Den plante som holder mig allermest kært herhjemme er min Dieffenbachia fordi det var en “indflyttergave” af mine kære bedsteforældre. Dog er jeg også ret vild med Aloe Vera planten fordi den er super god til Bl.a. hårkur. (hjemmelavet øko hårkur, yes yes) Og så er den jo også super flot.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Ynglings plante?! Dem er der mange af :p hmm.. Mine bregner, monsteraer, kaktuser eller måske hjerteranker :D nøj hvor ville de elske lidt ekstra vidundermiddel…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Min favorit plante lige nu kender jeg faktisk ikke navnet på, men det er en “afstikker” fra en grøn plante min højtelskede og desværre afdøde farfar havde, som min faster “arvede” og har passet og plejet de sidste 8 år – og nu altså lykkedes med at dele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadezda Christensen

  Min yndlingsplante er min Coffea Arabica som står og pynter så fint ved vores kaffehjørne i køkkenet. Den er så fin og enkel, at man ikke kan andet end at holde af den og sørge for, at den har det godt.:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Min yndlings er Pilea, de/dem kan forkæles som små børn (har ikke grønne finger), så sådan en pakke vil hjælpe dem med overlevelse :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise W.

  Tomatplanter på altanen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann Mortensen

  Mit bud er 44!

  Og angående min egen yndlingsplante… Det eneste, der kan vokse herhjemme, er orkideer af alle slags blomster/planter. Jeg følger min mormors råd og sætter blomsterne i vandbad en gang om ugen i en times tid (“Blomsterne går i bad, mens du går i kirke”, som mormor siger). Men ak, alle mine andre planter hænger med hovedet, så jeg vil meget gerne have hjælp.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mikkel Dahlstrøm

  Min favorit lige i tiden er Monstera, som næsten er blevet obligatorisk inventar i de danske hjem. Ellers er diverse kaktusser altid et hit

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Elisabeth

  Min favorit plante lige nu er et træ.. Mit figentræ. Åh hvor bliver jeg glad når jeg ser på det :) Har virkelig ingen idé om hvor mange planter i har? Men svaret er MANGE.;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla Høier

  Min favoritplante for tiden er Pelargonium i de mange duftende varianter :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg har lige købt 2 tomatplanter til altanen i dag :-) Efter min succes med at gro tomater sidste år, har jeg sådan glædet mig til at få gang i det igen! Selv hvis der ikke kommer tomater frem, så elsker jeg bare duften af selve planten…mmhhh.
  Jeg gætter på, at du har 54 blomster/planter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Min yndlingsplante er pt. svigermors skarpe tunge. Den eneste plante jeg har haft held med at dele og samtidig holde i live:) med sådan en kur kan jeg måske lykkedes med flere planter:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte S. Gjørup

  Åh, jeg har for et par uger siden købt en monstera, den er simpelthen så flot!
  Men jeg er generelt også vild med planter, og finder derfor din blog meget inspirerende.
  Jeg vil gætte på, at der er 37 planter i din plantesamling – bare fordi det er mit yndlingstal :stuck_out_tongue:
  God aften til dig!
  Mvh. Birgitte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma S

  Lige nu er min favorit herhjemme orkidé :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Hansen

  Min yndlingsplante for tiden er en husfred. En veninde synes den lignede en krydderurt, så jeg flyttede den fra køkkenet og hen til de andre planter. For mig er den retro.
  Jeg leder efter en urtepotte med højde, gerne som hals og ansigt. Hvis jeg finder en sådan så vil jeg klippe pandehår på husfreden.
  Husfreden gror fint, men det gør de andre ikke. Derfor håber jeg at vinde denne Give Away’en.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja F

  min favorit p.t. er rosendrue

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Lindegaard

  Min favoritplante er min Monstera Deliciosa, som jeg fik virkelig billigt i Lidl for et par måneder siden. Den vokset helt vildt og er bare blevet så fin og fyldig, så det er muligt at der snart er behov for en deling eller to

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni Jensen

  Mit lille figentræ. Så enkelt og fint :) har til gengæld en bregne der ligner din på før billedet, næsten pinligt, men dejligt at se jeg ikke er den eneste :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg føler mig nærmest pjattet over min entusiasme over det her gødning.. Men manner, hvor ville det falde i god jord (hah!) herhjemme, hvor det myldrer med spirrer og potteplanter. Pt. tror jeg det står lige mellem chiliplanterne og mine Pletter-i-luften, som er så fine! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine K

  Årh, ville elske at vinde denne præmie, da jeg står overfor at skulle have altankasser for første, og absolut har brug for den hjælp jeg kan få;-) Jeg har netop købt en lille Gingoplante, som jeg er helt vild med:-) Jeg gætter på at du har 45 planter i din familie;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette S

  jeg tror, at der bor 47 planter hjemme ved jer:-)
  Herhjemme er Monstera klart en yndling. Elsker at den er så kæmpe og dens delte blade.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette W

  Jeg elsket planter man kan spise – derfor er min chiliplante og krydderurter i høj kurs pt. Men mine andre grønne venner kunne godt trænge til lidt ekstra liv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Favoritten for tiden må være mit basilikumspiringsprojekt ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine yndlingsplanter lige for tiden er Pilea og Sophora Little Baby. De er så nemme at holde liv i begge to – og så gror og gror de bare! :grinning: Dog kunne jeg godt tænke mig lidt mere variation i planter (nogen dør altså bare for mig) – så sådan et kit ville være et vidundermiddel her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melissa Pedersen

  Lige i øjeblikket må det være mine små chiliplanter, specielt dem som hedder Pink Tiger og som har nogle fine mørke blade. De er super skønne og jeg glæder mig meget til at de bliver større og der kommer chilifrugter på dem :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lisette

  JAAAA.. Den ville jeg meget gerne vinde :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke H.

  Min yndlingsplante er et gummitræ, jeg fik i fødselsdagsgave for et års tid siden, som det utroligt nok er lykkedes mig at holde liv i. Jeg elsker planter, men det er ikke lige altid, jeg kan få dem til at overleve på egen hånd, så et vidunderplantemiddel ville være mere end velkomment.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea Højrizi

  Ville også elske at vinde sådan en omgang plantepleje :) Men i tilfælde af at jeg ikke gør, ville jeg høre hvor vidundermidlerne forhandles? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Manskov Hersom

  Min favorit for tiden er den smukke Ipomoea Alba også kendt som Moonflower. Jeg har 9 der spirer helt vildt i væksthuset lige nu og jeg glæder mig til at sidde på altanen sommeren igennem og nyde de smukke hvide blomster i skumringstimen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nynne

  Min yndlings plante lige nu er en mynte, som jeg har kunnet holde liv i, på trods af mine meget lidt grønne fingre :D
  Jeg synes det er så hyggeligt og gad godt blive bedre til plantepasning og fylde hele lejligheden med planter :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen Sixhøj

  Du har mindst 50 planter! Helt præcist vil jeg skyde på 56 stk. :grinning:

  Jeg kan rigtig godt lide chinese money plant (pilea) og sukkulenter i alle afskygninger :147:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Min favorit må vidst være sukkulenter. De er hårdføre, smukke og kommer i et væld af varianter. Og så er det jo super nemt at få produceret små baby-sukkulenter :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  har utallige sukkulenter og kaktusser, da jeg ikke er god til at holde liv i almindelige planter. Har dog også en monstresa, som er blevet lidt gul desværre, for det er nok farvoritten, så vil nu prøve dit trick med at dele den, så jeg kan få flere. Og krydser fingre for at jeg vinder noget kræs til den :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne H.

  Lige nu er min yndlingsplante en Dronningevin. Den har så fine blade og er let at passe….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • freja

  omkring de 43, jeg tror det er det jeg næsten er oppe på her hjemme.
  i øjeblikket er jeg ret glad for mit paraply træ (scheffleea actinophylla), da det er gået helt vækst amok nu solen er kommet så meget frem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lasse

  Efeu er min yndlings :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  agurk og krydderurter er helt klart nogen af mine farvoritter. Jeg har to små altaner, og jeg har haft projekt “alt skal kunne spises” det er ret sjovt!!! Har dog besluttet mig for at begrænse mig lidt i år, da vi ikke rigtig selv kunne opholde os derude

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Er ny læser og synes din entusiasme er smittende. Er selv nyslået plante-entusiast. Har netop fået en altan og er gået bananas med spiring og omplantning – så hyggeligt! :)
  Pt er mine yndlingsplanter mine tomatplanter, som jeg glæder mig til at smage resultatet af til sommer :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie Kirkeby

  Som forholdsvist nyt medlem af Anonyme Plante Samlere (både min kæreste og jeg) ville det godt nok være rart at have et backup kit til hvis nogen af babyerne står af! Personligt er jeg ret forelsket i vores bregne, mens manden er mere hengiven over for eucalyptus og vores glow-in-the-dark kaktus! (mænd og deres gadgets…..) :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Aarre Dalsgaard

  Min favorit er Pilea Peperomioides også kaldet pengeplanten, ikke så originalt, men alligevel min favorit :grinning:
  Jeg tror I har 66 planter i jeres dejlige hjem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min yndlingsplante pt. er min nye pileaplante, som jeg snart skal have pottet om. Den har nemlig SÅ mange små babyer rundt om sig ;)
  Jeg tør slet ikke gætte på, hvor mange DU har… I stedet vil jeg krydse mine fingre :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tinne Højrup

  Bregner…Maidenhair er så finurlig luftig men jeg er vild med bregne familien. Jeg gætter på du har 112 planter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hvor er din forstøver fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Den er købt i den lille forretning i Botanisk Have her i KBH :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Mit favoritplante lige nu, er min hortensia på altanen – jeg købte den sidste år og kan se, at den lægger an til rigtig mange blomster i år. Det er skønt :-)

  Jeg tror i øvrigt, at I har 14 planter hos jer :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Min favorit er vores abetræ i haven – det er virkelig et smukt og specielt træ/plante. Ellers er jeg også helt vild med sukkulenter:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Le-Vendelboe Olsen

  Min yndlings herhjemme er min lille ny Pilea plante. Den er bare så fin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Jeg er ligesom dig også blevet rigtig begejstret for fingerfilodendronen (monsteraen), og har anskaffet mig to af slagsen som allerede her et par måneder efter er vokset sig store og flotte. Elsker hvor taknemlig den er og hvordan man kan følge med dag for dag hvordan den producerer nye blade. Kunne være sjovt at eksperimentere med at dele dem til flere potter som du har gjort :)
  Mange hilsner fra en fellow (ikke specielt) anonym plantesamler

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Bech

  Den er svær – elsker min avocado, fordi den er fin.. Mine tomater fordi de groer stærkt, min ‘vandrende pind’ fordi den er skulpturel og min basilikum fordi den smager af meget og har fulgt den helt fra frø ;) skal jeg vælge bliver det nok min basilikum – den er lækker på en tomatsalat, pynter i vindueskarmen og vokser ok stærkt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Lækker giveaway! Mine yndlings planter er lige nu rød skovsyre, eucalyptus og et kinesisk pengetræ:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Uhh kan da ikke nøjes med én plante.. Er altid stor fan af kaktusser – de er så dejlige finurlige og alle sammen forskellige + ikke til at slå ihjel ;-) Derudover så er Monstera et stort hit herhjemme for tiden, skal da vidst prøve at dele den op i flere mindre planter!
  Men min absolut ynglingsplante ved jeg faktisk ikke hvad hedder – men den kommer med en god historie. Min søster boede for nogle år tilbage i Berlin i en fremleje, hvor ejeren havde de smukkeste røde små træer. Hun fik lov til at tage en stikling med hjem til DK, og groede selv et træ – det træ er så blevet til flere og ikke mindst til stiklinger til min mor, min anden søster og jeg. Og jeg elsker den! Den er smuk og personlig, og så kan den formere sig, så har en del ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • min yndlingsplante lige nu, er min Nilgud, som bare vokser og vokser og drysser sine børn ud til højre og venstre, så der altid er nogle at.lave aflæggere af, men mest af alt, er jeg glad for, at min Passionsblomst dtadig ef i live, da den faktisk var ved at visne væk for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja Michaelsen

  Mine favoritplanter lige nu er alle mine krydderurter i køkkenet! Jeg syntes det giver hygge til rummet og så bruger jeg dem hver dag i min mad :) jeg tror du har 43 planter der hjemme ;P

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara dimon

  Ene af våres helt yndlings plante, hos mig og min kæreste, er våres fine lille egetræ. Som vi har fuldt fra et lille frø til nu ca. 15 cm højt træ, som ville have godt af disse produker, som du lotter ud. Håber det bliver mig der vider.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette Hjortlund

  Jeg kan da ikke vælge mellem mine planter! Men jeg har en alocasia som jeg er særligt glad for – den er dog ved at se ret sløj ud :( (gode råd modtages med glæde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg har noget for kløver familien. Mine favoritter pt er de bordeaux røde kløvere. Har dem både inde og ude, og i forskellige arter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Min ynglingsplante er det klokketræ (Abutilon) jeg har i vinduet.
  Mon ikke I har omkring 50 planter :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma Bjerregaard Nielsen

  Mine yndlingsplanter for tiden er mine tomatplanter :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • rosa hasselflug

  Min favorit for tiden må være Pilea Peperomioides, den er jo bare så fin! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Fordi jeg ikke ved, hvad alle mine yndlingsplanter hedder, og fordi jeg ikke kan være, vil jeg i stedet gætte på at i har 37 planter :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katarina

  Min yndlingsplante er absolut de små fine forårsblomster (de lilla med små klokke-agtige-blomster) :heart_eyes:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lige nu er jeg helt pjattet med planter der “kravler ud af potten” ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Jeg ved ikke om jeg har en yndingsplante, men lige nu ønsker jeg mig et par flotte kaktusser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Min yndlingsplante lige i øjeblikket er en gummiplante, efeu og avokado-sten/træ. Nog mest fordi, jeg er i gang med at få dem til at slå rødder, så jeg kan plante dem. Synes det er hyggeligt med sådan nogle små projekter :)
  Så det ville jo være helt perfekt med lidt starthjælp til mine små babyer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg gætter på 27

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg hamstrer planter så meget min SU tillader det, men nu slår det mig pludselig, at jeg vitterligt ikke ved, hvad de hedder. Haha! Nå, men jeg gætter på I har 57 – har læst et sted, at I har over 50. Det er altså heftigt mange! ö
  Vent! Kommer lige i tanke om, at vi faktisk har en rododendron i krukke på altanen. Den kan jeg navnet på, og den er noget så yndig. Såe, nu vil jeg gerne vinde, please? ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara v

  Jeg er vild med den kinesiske pengeplante lige for tiden :) Må snarest ud og have købt en!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg har ingen yndlings. Jeg elsker alt der skriger forår ude og inde, og et par af mine planter kunne godt lige bruge et boost for at blive helt klædt pænt på til forår.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Tusind tak for ensuper blog, jeg blivernødt til at spørge hvor du køber de der gødninger henne, især top growth..? Jeg har været i tre forskellige butikker uden held..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Sidst jeg købte var i Plantorama…har du kigget i Silvans Havecenter eller Bauhus og lignende ? :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY Boho-Wallhanger