5 DIY'er til væggen

Trendplanten 2016 er…

 photo PicMonkey 3_zpsqjozfk4h.jpgI sidste uge lavede jeg et lille interview til en artikel i et magasin, om hvilke plantetendenser vi kommer til at se i 2016. Magasinet udkommer først til november, men jeg røber altså alligevel nu én af de 4 planter, som jeg spår bliver et must i de små hjem – nemlig de såkaldte Air Plants! De findes i et utal af sorter, de behøver ingen jord og de kan derfor styles på afsindigt mange kreative måder.

Jeg kommer med nogle DIY’er  på “Air Plant Hangers” på bloggen i løbet af denne måned ;) photo PicMonkey Collage_zpsoejtma3n.jpg

Jeg fik fingrene i min første Air plant hos Greenify, da jeg tilfældigvis kom forbi deres fine Pop Up shop på Fisketorvet. Jer der følger med i mit plantevanvid på Instagram, har nok set min farverige nye ven. Jeg har faktisk overhovedet ikke set Air Plants andre steder i Danmark – men jeg spår, at de snart dukker op på disken hos de fleste blomsterforretninger, med lidt respekt for dem selv ;) Har I set dem nogen steder ? Skriv gerne “hvor” i kommentarfeltet :D
Da jeg i sidste måned var i USA, kunne man få Air Plants overalt – selv i Urban Outfitters. Men det hænger jo nok også lidt sammen med, at mange af sorterne gror fint i det sydlige USA.
Når jeg nu tænker over det, er det faktisk en lodret løgn, at Air Planten forleden var min første, fordi jeg plukkede nemlig en håndfyld Spanish Moss på kirkegården “Bonaventure” i Savannah. Meningen var, at jeg ville undersøge om jeg måtte få det med ud af landet – det glemte jeg i mellemtiden og fik fyret skraldeposen med “smuglervarerne” ned i kufferten. Da jeg dagen efter hjemkomsten stod og tømte poser med vasketøj, fik jeg røde ører, da posen med Spanish Moss pludselig lå foran mig. Jeg skyndte mig ind og tjekkede Naturerhvervsstyrelsens hjemmeside og kunne heldigvis ånde lettet op! Jeg læste de såkaldte “Håndbagageregler”, hvori det fremgår, at man max. må indføre 10 planter eller 1 kg. planter, uden jord. Pfeeeew, jeg havde ikke mere end 20 gram og der var bestemt ingen jord på mine planter.

Spanish Moss kan i øvrigt købes hér. ;)

En Air Plant, svarende til min, kan købes hos Greenify på Fisketorvet – de har dagligt åbent frem til d. 10 oktober – se hvad de ellers forhandler på deres IG her og på deres HP her. Air Plants kan bl.a. købes på Etsy fra ca. 31 kr. lige hér. De sendes fra London, hvorfor porto’en er lidt dyr – 57 kr. for 1 stk og 87 kr. for 3 stk. (faktisk helt vildt dyr).

Man kan købe færdige blæksprutter på Etsy eller man kan nøjes med at købe Søpindsvinene løse, så man selv kan lave dem.

Som sagt, hvis I  har set Air Plant i DK, så råb op om hvor de kan købes ;)

Pleje: Planterne skal mistes med en forstøver 2-3 gange om ugen og så skal de have massere af sollys. Men ikke direkte sollys! Planterne får et sølvskær når de er tørre og de kan sagtens tåle at være det i dagevis, faktisk i ugevis. Når de “mistes” genvinder de prompte deres smukke farver.

 photo PicMonkey Collage1_zpsvnjhymjs.jpg

36 kommentarer

 • Mie

  Jeg er vild med “blæksprutten”! Ved du hvor man kan købe lignende potter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Hej Mie – jeg har netop smidt et link ind i indlægget til blæksprutterne :) I linket kan man også købe søpindsvinene alene, hvis man gerne selv vil lave dem :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg købte en hos Dimseriet på Stefansgade i sidste weekend (45 kr. stk.)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Tusind tak…så skal jeg ikke så langt efter flere :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  man kan godt få dem i dimseriet på stefansgade, nørrebro :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Tusind tak :D I er flere der har købt dem der…snart også mig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Nej, nej, nej til mærkelige uden-jord planter! Og jeg undskylder strakt min armene-over-kors udbrud men de planter skal mit hovede liiiige bruge tid til at sno sig rundt om. Men jeg skal nok komme med på trenden, det er som regl når trenden sikkert er ‘uddøende’ at min indre modstand har lagt sig Hvis jeg liiige overser de små underlige jeg-kommer-og-ta’r-dig planter så har du et super inspirerende hjem ☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   HAhaha det er helt i orden – så har jeg det nemlig med de der Plante-planter eller kokedama kugler…jeg kan SLET ikke have dem :P
   Men tusind tak for de søde ord ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er er vildt forelsket i den blæksprutte, med den lyserøde “skål”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Ja de er vildt søde jeg overvejer også at bestille et på søpindsvin for at få mig en blæksprutte :P

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Sjovt du nævner det sydlige USA! Har en tante, som flyttede til Florida i 60’erne, og har et hjem fyldt med disse ‘airplants’. Min farmor tog dem dengang med hjem til DK, og har derfor haft dem i sin havestue i Risskov siden – på den måde virkelig en firstmover :) siden har aflæggerne spredt sig til hele familien, men det er først efter jeg har set dem hos bla dig, jeg kan se det trendy i dem :) ps tak for en lækker blog. Vh Anna.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Ih hvor fint – helt trendsetter-agtigt, LANG tid før tid :)
   Sjovt at i har holdt dem “kørende” i SÅ lang tid!! Og Tusind mange tak :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Banana Butterhair

  Jeg har købt en lille fin en på Laus planteskole i Silkeborg. Købte en enkelt en som nu hænger på mit badeværelse i en lille glas kuppel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Tak for tip, så følgerne i Silkeborgsområdet, kan spare portoen :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg tror du har ret i det med air plants – jeg har kun set dem på youtube, fx hos Estée Lolonde, der for nyligt tippede om dem til hendes over 1. mio. følgere.

  Jeg læste i øvrigt engang, at kaktusplanter ikke er god fung suei – hvis man går op i den slags :wink:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Hende kender jeg slet ikke, men nu følger hende på IG :) Men mon ikke, der så er noget om det :P
   Jeg ved faktisk ikke så meget om Fengshui, men jeg kan godt se at kaktus nok ikke “harmoniserer” og “skaber balance” med deres pokkers pigge.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hernede i min udkant af provinsen har jeg købt airplant hos min super seje meget meget velassorterede blomsterpusher i små tre måneder. Hun tager 30kr stykket, de er ikke kæmpe store, hun laver dem selv. Men hun har lovet at købe nogle større hjem, så snart de er mere udbredt.

  Jeg har været DYBT forelsket i airplants i et lille års tid nu. Fandt dem første gang på etsy, og jeg elsker at de bare kan overleve på, ja, luft!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Hvor fint at hun selv gror dem og sælger videre :D Det tror jeg ikke der er nogen der gør her i Kbh. Gror dine hurtigt ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej!
  Ved du, hvor de små runde, pastelfarvede kugler er fra? Tak for en herlig blog!

  Kh Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Desværre, men jeg tror faktisk at jeg har set en DIY på dem, på Pinterest. Jeg mener at de er fra en slags bælgblomst, som gror i USA ;/.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Spanish moss er bare vildt flot og eventyrligt! Kan du “gro” videre på det nu eller er de døde så?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Jah – eventyrligt er ordet ! Det lever stadigvæk – men jeg tror jeg hænger det ud på badeværelset så de kan få lidt fugt fra når vi går i bad. Tænker at det måske er meget godt her om vinteren :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda Brønd

  Hej Juila :)
  Det er sjovt sådan noget med trends – jeg var i New York helt tilbage i januar, og der var de bare overalt!
  Men jeg er ret sikker på, at man kan købe dem i blomsterskuret på Værnedamsvej også :) De har også bare nogle skønne blomster derudover.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Jah lige præcis – trends kan man åbenbart finde i alle nicher. Øv jeg gik ellers forbi den anden dag, men overbeviste mig selv om at jeg ikke måtte gå derind, fordi jeg ikke kunne slæbe rundt på en plante resten af dagen. Men jeg kunne da godt have haft en lille air plant i tasken ;P

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Micha

  Man kan købe dem i butikken i Botanisk Have her i KBH også :D 35-60 kr alt efter størrelse mener jeg de lå til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Perfekt tip, ift. min daglige rute, tak ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Tusind Tak for tippet! Min rare kærestemand cyklede ind forbi i går og købte 3 store !!!! De er SÅ fine ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvis man bor i Aarhus er de at finde i blandt andet Wonder Who på Nørrebrogade til en fin pris

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Tak for tip, til dem i Arhus området ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hov – jeg har lige bestilt ariplants til vores butik PYNT – vi får dem i næste uge. Jeg glæææder mig som et lille barn :) (Man er vel plante-nørd ;) )

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Hvor fint – hvad størrelse har du bestilt hjem ? :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi får dem hjem i en mikset kasse – så er ret spændt på både størrelser og farver :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Mant i Strædet har dem også, hvis man skulle komme den vej forbi.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Tusind tak :) Skøn forretning! Jeg har lige fået fat på 3 i Botanisk have…den gode kærestemand,var lige cyklet forbi :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Bak

  Hyggelig læsning. Tak for det. Vi har dem også i Bak på Gl. Kongevej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  De kan købes via instagram på airplants.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 DIY'er til væggen