Industriel indretning med LaFactory Provence

DIY rå beton-look Væg med KABE COPENHAGEN

For ikke så lang tid siden gik jeg med hjælp fra kærestemanden i gang med at lave den fedeste væg i Ebay’s nye lokaler (I kan læse om projektet her). Jeg havde længe selv gået og leget med tanken om en KABE Copenhagen væg herhjemme, men nu havde jeg mulighed for at teste det først (høhøh ;P). KABE beskrives bedst som en slags “spartel-masse-maling”, som selvsagt skal påføres med en spartel i 3 lag. Projektet tager ca. 3 dage, men det er kun fordi væggen skal tørre imellem lagene. Starter man meget tidligt på dagen og hvis rummet et godt lunt – kan man dog sagtens nå 2 lag på én dag ;)

KABE giver et virkelig flot look, afhængigt af hvordan man vælger at påfører spartelmassen. Vi valgte at påføre det super tilfældigt (men jævnt). På den måde fik væggen et råt industrielt look, med en masse fede strukturer.

Farven vi valgte hedder “LAVA” og det var bestemt ikke nemt at udvælge en farve. Jeg synes ofte, at det kan være svært at vurdere farven ud fra et farvekort. Så jeg brugte meget KABE COPENHAGENS Instagram profil (@kabecopenhagen), hvor kunder deler deres personlige billeder. I kan se de andre fine farver fra KABE hér.

 photo 69F8B03C-B3D8-4A17-9BF8-792BDFD9EB9D_zpsi1whao74.jpg“LAVA” klar til spartling – husk at dække godt af og at bruge malertape, som hvis du maler ;)
 photo 4D898809-871F-463C-889B-DF8D57E5D20D_zpscajlyjzf.jpgTip: hvis man er højrehåndet er det nemmest at starte i venstre side og selvfølgelig modsat hvis man er venstrehåndet ;)

 photo A204578C-E850-446F-83EC-C66163839611_zpspcsif9dm.jpgFørste lag er her påført. Dette første lag tager klart længest tid. (ca. 2.5 time for denne væg). Lag 2 & 3 går meget hurtigere og er væsentligt nemmere at fordele.

Når væggen er tør, slibes de skønhedsfejl væk, som man ikke ønsker – f.eks forhøjede spartelmærker (Jeg vil valgte dog at lade nogle af dem blive). Guiden der medfølger fortæller nøjagtigt hvilket og hvordan man skal bruge sandpapiret ;)

 photo 911553a5-0d31-4e11-b4c2-f6507f77efd5_zps9rvcnv8n.jpgNår væggen har fået sine 3 lag KABE, skal HELE væggen pudses forsigtigt over med sandpapir i cirkelbevægelser. Jeg må indrømme, at jeg havde en smule forhøjet puls da vi var i gang, fordi jeg følte, at vi var ved at ødelægge det ellers flotte resultat. MEN, da vi havde børstet væggen fri fra støv og “cirkler” (som altså forsvinder ;P) – så var resultat perfekt. Det var nu tid til at give væggen 2 lag “Top Coat”. Men jeg må altså lige tilføje at: ALLE andre møbler skal enten fjernes eller dækkes grundigt til – det støv er ALLE vegne på ingen tid!

 photo 9E25D30F-F50B-46D7-966F-EC8EB68DE133_zpsebvz5ayw.jpgSådan en forstøver skal man bruge og en mikrofiber klud – væggen skal nemlig “duppes”, så der ikke opstår “løbedråber”. Helt bevidst lod jeg dog Top Coat’en lave lidt “gardiner” hist og her, da det gav et rigtig fint resultat.
 photo 7795b0d9-2989-41f4-bc8a-0a3bc777416f_zps9esihb1o.jpgEt stykke væg med og uden Top Coat. Væggen bliver lidt mørkere med Top Coat. Tørretiden kan udemærket bruges på at drikke lidt rødvin – det gjorde vi ;)

BUM – så stod væggen færdig og jeg er kun blevet endnu mere sikker på at jeg skal have sådan en væg derhjemme. Personligt overvejer lidt farverne ” Hunter’s Forrest” & “Dusty Jade”. Har I en KABE væg?

 photo B233A145-6DF0-482A-9065-35C74498B65A_zpswpppzgid.jpg
 photo D4439DF9-DC0A-43D6-B63F-FD5FBF8488CB_zpslkerkj5a.jpg

12 kommentarer

 • Faymary Huish

  Hvor meget koster sådan noget KABE cirka? Bare for at få en idé – det er virkelig flot!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er den cool og sej, den betonvæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SANNE H

  Super flot. Jeg har selv lavet mine vægge hjemme med rå beton look. Dog med almindelig tyndpuds og så tilføjede jeg selv farvepastaen og derefter voks. Det sparede mig for 2000kr :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kaorline

   Hej Sanne:-) hvilke materialer brugte du præcist til det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig smart, så en video, hvor det beklædte en grimt laminatbordplade med beton, shit det blev flot ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophia

  Hej! Hvor mange spande er der blevet brugt til denne væg? Jeg skal igang med at lave en sådan væg, og vores væg er 8 kvm. Der står på deres hjemmeside, at det rækker til 5-7 kvm, vil du tro at man kan spare lidt og nøjes med 1 spand?
  Mvh Sophia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Der er blevet brugt 2 stk :)
   Ja umiddelbart ja det vil jeg tro – hvis man laver tynde jævne lag og man sørger for at spartle godt ud fra starten :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Jeg har savsmuldstapet væk… kan det gøres på sådan en overflade?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophia

  Hej :) virkelig flot væg. Jeg vil dog høre, hvor cykelophænget er fra. Er det muligt, at du kan hjælpe med det? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Wilderness

   Det var et min handyman selv lavede ud af nogle jernstænger og nogle ordentlige ravplugs :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • jesper hansen

  hvor meget er materiale forbruget på 2 lags .
  og hvad er prisen

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Industriel indretning med LaFactory Provence