Kop Krush

Tip: Planter Til det mørke Badeværelse

imageimageGuldranke på vores badeværelse.

Jeg er så heldig at være velsignet med et lyst badeværelse med naturligt lys, fra et pænt stort vindue. Men jeg ved også af egen erfaring, at der er langt mellem badeværelser med vinduer i København.
I er efterhånden rigtig mange der har spurgt mig om hvilke planter der egner sig bedst til mørke badeværelser og det er der faktisk et par stykker der gør. Ingen plante kan dog vokse og udvikle sig uden som minimum indirekte sollys. Derfor har mit råd været til dem der ikke har naturligt sollys på badeværelset, at erhverve sig planter som skal have inddirekte sollys og evt. købe 2 af hver og lade dem cirkulere mellem det mørke badeværelse og et rum hvor der er inddirekte sollys, ca. hver 2. måned. Ingen planter er døde på det råd, (så vidt jeg ved). Men stil for alt i verdenen ikke planten der har stået i mørke, direkte ud i sollys i den velmenende tanke at den skal “suge lidt lys” – det er potentielt plantemord!

Mange trope planter har det fantastisk i det fugtige miljø der er på badeværelser og hvis man tænker sig lidt om, så befinder mange tropeplanter sig jo netop i bunden af regnskoven, i mørket af store træer.

ZZ-planten” som i virkeligeheden har det umulige navn ” Zamioculcas Zamiifolia” er nok den nemmeste plante at have i et mørkt rum. Den er nærmest udødelig! “Svigermors Skarpe Tunge” (Sansevieria trifasciata) er også svær at slå ihjel, ligesom Dracaena Massangeana og Monstera Deliciosa, samt Philodendron Xanadu også er udmærkede på det mørke badeværelse.
Fredsliljer (Spathiphyllums) klarer sig også umådeligt godt i mørke rum og den er enormt tilgivende hvis man glemmer den for en stund. Man behøver dog ikke købe en stor en a la vores kæmpe.  Af hængeplanter er  “Guldranken” (Epipremnum Aureum) klart den som er nemmest at holde i mørkere rum. Jeg har selv 3 herhjemme og særligt den ene vokser lifligt i en krog, hvor der aldrig er sollys (I k<n se den lange krabat hér).

 

5 kommentarer

 • Det er så skønt med et lyst badeværelse, jeg vil ønske at mit også var pænt og lyst! :).

  God fredag!
  http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Overspringshandling

   Det er virkelig også et kæmpe luksus. Alle de andre steder jeg har boet, har der ALDRIG været et vindue…så det er skisme værdsat. Også på udluftningsfronten ;p

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser vildt godt ud. Selv har jeg aldrig nogensinde fået noget til at trives på mit badeværelse men når jeg ser dine billeder får jeg lyst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Wilderness

   Tusind tak :D
   Har du et mørkt eller lyst badeværelse ? Og har du prøvet nogle af de planter som jeg foreslår? :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hejsa!
  Har du ikke et par råd til store planter/træer/palmer til indenfor der kan leve uden meget lys?
  Kh Mia

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kop Krush